Filmele îți pun la dispoziție nenumărate ocazii de a călători în timp și spațiu în doar câteva ore. Acest lucru este bine venit oricând, dar mai ales într-o perioadă în care, din păcate, călătoriile trebuie amânate.
Bineînțeles, un film bun îți oferă senzația că participi la acțiune, îți stârnește curiozitatea și îți captează atenția de la început până la sfârșit. Astfel, având toate aceste lucruri în vedere, ești liber să pornești într-o călătorie în jurul lumii, cu ajutorul celor șapte filme pe care trebuie să le (re)vezi.
Personajul principal, Ferdinand Griffon (interpretat de Jean-Paul Belmondo), trăiește o viață neinteresantă alături de soția sa. Toate acestea se schimbă în momentul în care cuplul angajează o bonă, Marianne Rennoir (interpretată de Anna Karina). Îndrăgostindu-se de Marianne, Ferdinand renunță la stilul de viață stagnant și fuge cu aceasta într-o călătorie plină de peripeții. Filmul este regizat de Jean-Luc Godard.

Regizat de Ingmar Bergman, Persona este un film suedez, o dramă psihologică, în care este prezentată situația actriței Elisabeth Volger (Liv Ullmann). Din cauza stresului, aceasta se pierde în timpul unui spectacol, fapt ce duce la tăcerea acesteia. După ce medicul său o sfătuiește să ia o pauză pentru a-și reveni, Elizabeth se retrage la casa ei de vacanță, doar cu asistenta ei, Anna (Bibi Andersson), care face tot posibilul să o ajute pentru a se recupera din căderea emoțională. În timpul acestei vacanțe, femeile se confruntă cu anumite stări și emoții pe care nu le-au mai trăit până atunci.

Filmul este realizat de regizorul David Lynch, astfel încât tematica principală este misterul. În momentul în care studentul Jeffrey Beaumont (Kyle MacLachlan) găsește o ureche abandonată pe un câmp, pornește în rezolvarea misterului alături de fiica unui detectiv, Sandy Williams (Laura Dern). Cei doi sunt pe cale de a descoperi o serie de evenimente cu adevărat tulburătoare, suspectând faptul că acest caz are legătură cu frumoasa cântăreață Dorothy Vallens (Isabella Rossellini).

4. In the mood for love (2000)
O dramă romantică regizată de Wong Kar-wai, prezintă povestea unor vecini, Chow-Mo Wan (Tony Leung) și Su Li-zhen (Maggie Cheung), care descoperă faptul că partenerii acestora au o relație secretă. Cei doi își petrec timpul împreună, pentru a scăpa de singurătate, iar relația lor pornește de la o simplă prietenie, ajungând (sau nu) să aibă sentimente unul pentru celălalt.

Filmul urmărește povestea tânărului Renato (Giuseppe Sulfaro), care, în perioada de după cel de-al doilea Război Mondial, trece de la copilărie la maturitate, datorită celei mai frumoase femei dintr-un sat italian, Malena (Monica Bellucci). Malena este admirată de toți bărbații și invidiată de toate femeile din sat, dar Renato este singurul care află adevărata poveste de viață a acesteia. Filmul este regizat de Giuseppe Tornatore.

Regizat de Park Chan-wook, filmul este un thriller care urmărește povestea lui Oh Dae-su, care este încarcerat timp de 15 ani într-o celulă care seamănă cu o cameră de hotel. Când acesta este, în sfârșit, eliberat, dorește să se răzbune, dar nu cunoaște motivul pentru care acesta a fost capturat sau identitatea persoanelor care au plănuit acest lucru. În călătoria sa bazată pe răzbunare, acesta se îndrăgostește de o tânără bucătăreasă de sushi.

Filmul este o dramă biografică, fiind prezentată adolescența artistului John Lennon (interpretat de Aaron Johnson). Este bazat pe evoluția adolescentului, relațiile sale cu mătușa sa, Mimi (Kristin Scott Thomas) cu care acesta locuiește și mama sa, Julia (Anne-Marie Duff). De asemenea, se pune accentul pe formarea și evoluția faimoasei trupe, The Beatles, luând în considerare evenimentele triste care se întâmplă pe parcurs. Filmul este regizat de Sam Taylor-Johnson.

Urmărind cele șapte filme, realizate de regizori diferiți, din zone diferite ale lumii, în perioade diferite, călătoria se încheie, momentan. Rămân sentimentele lăsate de cele șapte povești, prezentate de regizori cu perspective variate asupra lumii.
Redactat de: Voicu Mihaela Irina