Cititul mă face fericită
Stephen King a spus odată „cărțile sunt portaluri magice unice” și avea dreptate – câteodată vremurile sunt dificile, fiecare avem propriile noastre probleme cu care ne confruntăm în fiecare zi, dar atunci când citim, evadăm din realitate. Există ceva magic în deschiderea unei cărți și lăsarea lumii reale în urmă. Indiferent dacă citești pentru relaxare, motivație sau pură evadare, adevărul este că cititul te poate face mai fericit, calm și motivat pentru a face față realității. Pentru ca voi, cititori dragi, să vă găsiți cartea perfectă am decis să încep o serie intitulată „Recomandările lunii – Oamenii citiți sunt mai fericiți”, unde vă voi recomanda cărțile citite de mine în luna respectivă. Exact cum a spus J.K Rowling cândva, „dacă nu îți place să citești, înseamnă că nu ai găsit cartea potrivită”, iar noi, echipa Cluj for Youth, suntem aici să vă ajutăm.
Sursă imagine: @ariannalavinia
PACIENTA TĂCUTĂ, de Alex Michaelides
Pacienta tăcută este un thriller psihologic fenomenal, este acea carte pe care o iei în mână și o citești în continuu, poate chiar fără să-ți dai seama. Pacienta tăcută, pe numele ei Alicia Berenson – o artistă fericită și căsătorită, întoarce lumea pe dos. Aceasta își ucide soțul și nu mai vorbește niciodată. Psihoterapeutul criminalist Theo Faber își propune să dezvăluie misterul crimei notori a Aliciei și descoperă rapid că nimic despre cazul ei nu este atât de clar pe cât pare. Această carte ascunde un mister excelent, cu o intrigă interesantă și o întorsătură de situație pe care nu o poți vedea venind. Deși această carte reprezintă debutul lui Alex Michaelides, pot confirma că este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit anul acesta – Michaelides a reușit să se joace cu mintea mea.
“…we often mistake love for fireworks – for drama and dysfunction. But real love is very quiet, very still. It’s boring, if seen from the perspective of high drama. Love is deep and calm – and constant.”
― Alex Michaelides, The Silent Patient
VERITY, de Colleen Hoover
Trebuie să recunosc că de obicei nu citesc cărți de acest gen, dar fără doar și poate această carte m-a făcut să trec prin toate stările. Nu i-am acordat lui Colleen Hoover un interes special înainte, însă am auzit că Verity este ceva diferit și m-am gândit că merită să-i dedic timpul meu. Verity îți provoacă dependență,este o carte pe care o iei în mână și cu greu o lași jos. Scrisă inedit, prezentând tragedia, dragostea și speranța – un amestec fabulos și deloc înveselitor, care te consumă și te lasă fără cuvinte. Niciodată nu am citit o carte atât de bine scrisă, care îți trezește emoții la fiecare paragraf și care are atâtea întorsături de situație încât nu te poți opri din citit pentru a afla adevărul. Dar care adevăr? Doar nu știi care este adevărul până la urmă. Cartea se încheie cu un sfârșit care… nu este chiar un sfârșit. Îți oferă oarecum un liber arbitru pentru a-ți crea propriul final.
“It’s what you do when you’ve experienced the worst of the worst. You seek out people like you… people worse off than you… and you use them to make yourself feel better about the terrible things that have happened to you.”
― Colleen Hoover, Verity
Sursă imagine: @ariannalavinia
ELEANOR OLIPHANT SE SIMTE EXCELENT, de Gail Honeyman
Mi-a plăcut această carte, probabil pentru că m-am identificat pe alocuri cu personajul principal și m-a făcut să îmi pun diferite întrebări. Încă de la început, cititorul înțelege că Eleanor este, oarecum, ciudată – o femeie de 30 de ani, care își organizează viața calendaristic, urmând aceeași rutină în fiecare zi. Nimic nu lipsește din viața ei, fiind atentă la fiecare detaliu – diminețile le petrece la biroul unde lucrează din Glasgow, iar serile le petrece în compania unei sticle de votcă și o pizza Margherita. Eleanor Oliphant mai mult există decât trăiește. Cartea se concentrează pe singurătate și tratează diverse subiecte de actualitate precum problemele cauzate de traumele din copilărie, anxietatea socială și neintegrarea în societate. După fiecare pagină, se conturează personalitatea lui Eleanor, făcându-ne să înțelegem cum și de ce a ajuns aceasta în situația actuală. Bineînțeles, toate cele de mai sus se vor schimba, viața lui Eleanor va căpăta culoare, dar vă las pe voi să înțelegeți cum.
Cărțile menționate mai sus, dacă nu le aveți în biblioteca personală, le puteți citi în varianta pdf de pe popularul site Library Genesis – unde, de altfel, găsiți orice carte de care aveți nevoie. Tot ce vă pot dori acum este lectură plăcută! Sper să vă placă aceste cărți, pe care eu nu le-am putut lăsa din mână odată ce am început să le citesc. Sunt în căutare de cărți de citit non-stop, deci dacă aveți propriile recomandări, nu ezitați să lăsați un comentariu, poate luna viitoare veți vedea un articol scris despre cartea voastră preferată. Dacă ați citit sau veți citi cărțile de mai sus, v-aș încuraja să-mi spuneți și părerea voastră despre ele. Nu uitați, oamenii citiți sunt mai fericiți!
Vă urez spor la citit!
Redactat de: Larisa Annamaria