Contabilitatea Faptelor Bune

0
1969

“Am venit să colindăm,
Pe copii să-i ajutăm
Daruri multe să-mpărțim
Voie bună să vestim!”

         An de an, Asociația Studenților Contabili RATIO, demarează proiectul caritabil deja devenit tradiție “Contabilitatea faptelor bune”. Aflat la cea de a X-a ediție, proiectul își propune să șteargă neajunsurile a două căsuțe pentru copii și să le ofere acestora un Crăciun așa cum fiecare copil din lume și-l dorește, cu povești, zâmbete, cadouri și jucării.Cele două căsuțe familiale care vor fi ajutate în acest an sunt Căsuța Bucuriei și Casa Familiala A-mic.

         Casa de Tip Familial “Căsuța Bucuriei” este un serviciu de tip rezidențial pentru copiii care urmează o formă de învățământ la zi, și are misiunea de a asigura accesul copiilor pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, reabilitare, sprijin emoțional, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, educatie, consiliere psihologica si pregatire în vederea reintegrării familiale, socio-profesionale și adoptiei. Cele 4 valori promovate de aceștia în dezvoltarea copiilor sunt EDUCAȚIA, CREATIVITATEA, RESPONSABILITATEA și RESPECTUL.

       “Casa familială A-mic: Te întrebi probabil cum e să împarți casa cu atâția alții care de bine de rău îți devin frați, cum decurge o zi din viața noastră (o fi ca a tuturor celorlalți, o fi altfel?) dar mai ales ce nume fi și asta?! Ne-am întrebat și noi, dar am descoperit cu timpul, după ce am devenit amici, că „a” e prima literă a alfabetului și deci un nou început ca prieteni. Fiecare avem povestea noastră dar ceea ce ne-a adus împreună este că niciunul dintre noi nu poate locui cu familia sa. Da, probabil uneori e ceva mai multă „nebunie” la noi, mai ales când suntem cu toții prezenți – reușim fără efort să facem casa să răsune, dar am învățat să ne apreciem și să ne bucurăm de prezența fiecăruia. De asemenea, dacă simțim nevoia de solitudine, se găsește pentru fiecare un locșor în care să ne retragem în liniște. Ca să fim sinceri, ne mai și certăm uneori, ne mai „împrumutăm” lucruri fără să cerem voie, dar, așa cum se întâmplă între frați, găsim mereu o cale de împăcare și înțelegere. Suntem diferiți și acesta este un lucru bun și frumos, pe care învățăm să-l prețuim zi de zi.”

       În perioada 09- 19 decembrie, în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor va fi amplasat Standul RATIO, mai exact Sania RATIOnală a lui Moș Crăciun împreună cu spiridușii RATIOnali. Rupt parcă dintr-un colt de Rai și învăluit de magie, standul te întâmpină cu bunătăți din toate colțurile țării. Prăjituri, fursecuri, salam de biscuiți, Raffaello, turtă dulce dar și ceai sau ciocolată caldă pentru zilele mai friguroase și-au făcut loc și așteaptă să fie cumpărate pentru a aduce un zâmbet pe fața unor copilși mai puțin norocoși. De asemenea, împreună cu copii din cadrul căsuțelor, au fost realizate diferite  obiecte hand-made care își pov găsi loc în casa sau pe brăduțul tău.

     Iar pentru că spiridușii nu au venit singuri, la stand îl vei întâlni şi pe Moş Crăciun, pentru a se asigura că toate cadourile tale ajung la destinatar, prin intermediul curieratului Secret Santa. Ce înseamnă acest lucru? Alege cadoul potrivit pentru o persoană dragă ţie, fie de la stand, fie dintr-un alt loc ales de tine. Împachetează cadoul şi vino cu el la stand, apoi spune-i lui Moş Crăciun cine este persoana căreia îi este destinat cadoul, unde şi la ce curs/ seminar o poate găsi. Moşul, împreună cu echipa sa vor livra cadoul în intervalul indicat de tine, iar numele expeditorului poate fi menţionat sau nu. Garantăm că persoana dragă ție va fi cu adevărat surprinsă, iar cadoul tău va fi un adevărat succes!

      Pentru că evenimentul să fie un adevărat success și cât mai atractiv pentru studenți și nu numai, în această perioadă, voluntarii RATIOnali vor organiza și diferite evenimente precum Cinemateca RATIO (13 decembrie ) și Stand-up Comedy (18 decembrie). Participă și tu alături de noi la evenimentele pe care ţi le-am pregătit şi contribuie la fericirea micuților de sărbători! Tu câte fapte bune ai făcut anul acesta? Nu te costă nimic să oferi un zâmbet!