Impresiile din călătoriile în SUA și America Latină, povestite de doi tineri care au aplicat la programul Work and Travel.

0
1882

Călătoriile cu trenul, dorința de a străbate țara în lung și-n lat, bagajele pline cu amintiri și distracțiile până noaptea târziu sunt primele lucruri asociate cu studenția. Auzim în jurul nostru că studenția este cea mai memorabilă perioadă a veții, atunci când ai toată libertatea să-ți întreci propriile limite. Unii tineri, respectă principiul Trăiește-ți stundeția la maxim și pleacă în una dintre cele mai mari aventuri – Work and Travel.

Atunci când procesul de aplicare la programul Work and Travel a luat sfârșit, înseamnă că e timpul perfect pentru a ne planifica călătoriile în Statele Unite ale Americii. De această dată, vom călători în SUA împreună cu protagoniștii acestui articol: Alin Mihai și Daniela Megherea.

Alin Mihai este un tânăr fotograf din București, pentru care fotografia reprezintă cea mai bună alternativă pentru cuvinte. După o vară tumultoasă, tânărul a decis să viziteze SUA, Mexic, Costa Rica și Panama.

Nu cred că o să recomand locuri de vizitat, pentru că se găsesc toate atracțiile turistice pe internet, la cea mai simplă căutare, dar recomand celor care merg cu Work and Travel să călătorească neapărat și să nu se gândească la bani. Sunt anumite locuri în care ajungi o singură dată în viață și dacă ești atât de aproape de ele, trebuie obligatoriu să le vezi.

În San Francisco am vizitat: Lombard Street, Golden Gate Bridge, Fishermans Wharf, Union Square și m-am plimbat cu cable car-ul pe toate străduțele orașului. În Los Angeles am vizitat: Hollywood, Walk of Fame și am făcut un tur prin Beverly Hills, care a fost genial. Am văzut casele unor vedete precum: Justin Timberlake, casa în care a trăit Michael Jackson, The Playboy Mansion și casa lui Leonardo Di Caprio. De asemenea, am fost la Universal Studio, un parc de distracții care este obligatoriu de vizitat. Pe lângă acestea, am făcut și un tur al studiourilor universal, unde am văzut mai multe platouri de filme celebre.

În Las Vegas am fost prin toate cazinourile. Din Las Vegas am închiriat un mustang și am mers în Death Valley. Tot din Las Vegas am mers și la Marele Canion, unde am coborât 2-3 km până la un punct de unde se vedea o mare parte din canion. În New York am vizitat tot ce se putea vizita: Times Square, Brooklyn Bridge, Statuia Libertății, Muzeul Metropolitan și Central Park. Am vizitat aceste locuri pentru că îmi doream de mic să ajung în SUA, în special visam să vizitez California și New York.

Cât despre Mexic, Costa Rica și Panama, au fost niște destinații exotice. Mi-am dorit să ajung acolo pentru a mă relaxa după o vară nebună în SUA. Stăteam în fiecare zi la plajă și aproape zilnic vizitam locuri noi. În Panama am fost 3 zile pe niște insule dintr-o regiune numită Kuna Yala, un fel de Maldive de Caraibe. Insulele erau fără electricitate și foarte exotice, am stat 3 zile fără internet și telefon. A fost foarte interesant, apa era atât de albastră, incredibil.

Daniela Megherea este studentă în Timișoară și experiențele trăite în SUA au determinat-o să aplice, pentru al doilea an consecutiv, la programul Work and Travel.

Consider că viața de student merită trăită din plin și când zic asta, mă refer la fiecare oportunitate pe care poți să o valorifici. Work and Travel este o experiență care merită tot efortul și care m-a făcut să văd lumea altfel. Îmi place să călătoresc, dar să fim sincer cui nu-i place?! Probabil există și excepții, dar știu că toți abia așteptăm să ne luăm rucsacul în spate și să fugim la aeroport. Poate acesta este și unul dintre motivele principale pentru care am aplicat la programul Work and Travel. După ce muncești 3 luni, poți călători și străbate SUA în lung și-n lat, exact așa cum vrei și după bugetul pe care ți-l permiți. Există destule opțiuni și ai foarte multe de văzut.

Eu am fost plecată în statul California, South Lake Tahoe, o locație excepțională, mi-a plăcut la nebunie. Orășelul este pe malul unui lac imens și toată zona este înconjurată de munți. Am fost plecată împreună cu 3 colege, iar acest lucru a fost unul dintre avantajele principale atunci când am călătorit. În mod normal, perioada de călătorii începe în luna octombrie, dar există și alte opțiuni, cum ar fi să îți iei 3 sau 4 zile libere de la lucru și să mergi într-o vacanță scurtă, dar asta depinde de fiecare locație și angajator.

După cum am zis, fiind patru a fost mai simplu atunci când am călătorit, am închiriat o mașină și am împărțit costurile. De asemenea, același lucru se aplica și la cazări, era mult mai simplu. Dar asta nu este o problemă, să știți că dacă mergeți singuri, cu siguranță, veți întâlni alți studenți, alături de care veți putea calători și nimeni nu zice că nu puteți merge singuri dacă preferați astfel de aventuri. Cele mai cunoscute moduri de a călători în SUA sunt: să îți cumperi un bilet de avion sau să închiriezi mașină, dacă ai permis de conducere și ai peste 21 de ani. Din păcate, prețurile sunt puțin mai mari dacă ai sub 25 de ani pentru că plătești asigurări în plus, dar rămâne una dintre cele mai accesibile modalități de călătorit, în special dacă mergeți mai mulți și aveți bagaje. Pentru mine, microbuzul nu a fost cea mai bună opțiune.

Prima mea călătorie a fost prin august, împreună cu colegele mele ne-am luat câteva zile libere și am mers în Las Vegas și Grand Canion. Două locații care merită puse pe lista voastră, dacă ajungeți în SUA. Nu prea aș putea pune în cuvinte senzațiile care le ai când ajungi acolo, mă bucuram de fiecare detaliu și parcă tot nu îmi venea să cred că am ajuns să văd aceste locuri.

Următoarea escapadă a fost în Yosemite Park, prin luna spetembrie, atunci când ne-am luat o zi liberă și am închiriat o mașină. După 30 octombrie, simți efectiv că începe partea cea mai faină, în care doar te relaxezi și începi planul mare de călătorit. Eu am preferat să cheltui banii pe călătorii și nu îmi pare rău, pentru că s-a meritat din plin. Am început cu San Francisco, apoi Santa Cruz, Los Angeles, Seqoia Park, Arizona – Pheonix și Seattle-Tacoma. M-am întors acasă abia în 30 octombrie, m-am despărțit cu greu de tot ce am experimentat toată vara. Am avut parte de emoții, prietenii, aventuri pe care nu le pot uita pentru că au contribuit la formarea mea.