Cluj Never Sleeps – Festivalul nopților albe și zilelor culturale revine.

0
2084

Clujul vara nu doarme, pentru că este plin de evenimente, care bucură tinerii energici și plini de viață. Începând cu data de 21 iunie, Clujul devine mai dinamic și tânăr, în special în timpul nopților, iar asta nu este o pură coincidență cu solstițiul de vară.

Festivalul Cluj Nevers Sleeps, care anul acesta a ajuns la cea de-a VI-a ediție revine cu nopți albe, în care cultura, arta, diversitatea și creativitatea activează orașul. Anul acesta, evenimentul se va desfășura timp de două zile și două nopți, timp în care vor fi organizate o serie de evenimente creative. Fiecare ediție a adus câte ceva nou, printre conceptele interesante promovate de către organizatori s-au numărat: silent party-urile, atelierele de creație, proiecțiile interactive de lumină, musicaluri sau performance-uri, scurtmetraje și picnicuri.

Cluj Never Sleeps este festivalul tinerilor care își doresc să activeze acele zone ale orașului, care poate au devenit prea obișnuite pentru noi. Organizatorii urmăresc și scopul de a promova tinerele talente, de aceea festivalul este pentru ei o oportunitate bună de afirmare. Dacă eşti un amator de muzică, atunci te invităm la concertele live susţinute de mai multe trupe formate din tineri artiști, cum ar fi: Baby Elvis, Quantum Drive, Sidewalk Troubadours, Astro Générale.

Probabil, mulţi dintre noi nu își pot imagina un Silent Party în Piaţa Unirii sau poate nu au participat niciodată la un Midnight Snack. La fel și picnicurile din Piața Unirii, la iarbă verde cu prietenii și muzică live nu sunt organizate în fiecare zi. Anul trecut am participat la picnicul din Piața Unirii, Omul Micro Macro Cosmos, Human Tiles și la Silent Party. Prin Cluj Never Sleeps am avut ocazia să văd orașul din altă perspectivă. Mi-a plăcut întreaga experiență și mi-aș fi dorit să nu fi fost doar o noapte ne împărtășește Ioana Nicoara despre experiența ei la festival.

Unul dintre invitații speciali este artistul francez Yann Toma, care va deveni traducătorul gândurilor la Cluj Never Sleeps și le va transpune în geamurile clădirilor din Piața Unirii. Acest lucru va fi posibil prin intermediul luminii și unor module Morse. Yann Toma este observator artist în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Artistul a reușit să adune 75 milioane de oameni în jurul Turnului Eiffel printr-o aplicație smartphone, iar în 2016 a realizat Human Energy, prin care aproape un milion de locuitori din Beijing dansează pentru a ilumina templul Baitaisi White Dagoba.

Dacă nu te-am convins deja, atunci îți prezint 5 motive pentru care trebuie să vii anul acesta:

  1. Poți participa la activități atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții.
  2. Poți cunoaște artiști pasionați de aceleași domenii ca și tine.
  3. Vei avea parte de petreceri în aer liber, cum ar fi tradiționalul Silent Party din Piața Unirii.
  4. Îți vei putea încerca talentul la ateliere și vei putea învăța mai multe lucruri cu privire la reciclare, percuție, portrete și caricaturi, body painting, revitalizarea textilelor, etc.
  5. Pentru cei care se află încă în acea perioadă stresantă a anului – sesiunea, atunci festivalul vine ca un moment de respiro.

Pentru mai multe detalii legate de program și descrierea activităților, urmăriți pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/335460097152150/

Cluj Never Sleeps este organizat de Federația Tinerilor din Cluj și Cluj for Youth, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și Consiliului Local, Visit Cluj și Cluj 100 și se bucură de susținerea următorilor parteneri: BCR, Centrul Cultural Clujean, Eco Garden Construct, Vitamin Aqua, HANSEN ergonomics studio.

Redactat de Bianca Ana-Maria.