TIFF 2020 – EDIȚIE DE VARĂ ÎN AER LIBER

0
1831

Organizatorii Festivalului Internațional de Film din Transilvania (TIFF) au anunțat oficial noua perioadă în care se va desfășura evenimentul. Ediția cu numărul 19 a festivalului va avea loc în perioada 31 iulie – 9 august 2020.

A 19-a ediție TIFF trebuia să aibă loc în perioada 29 mai – 7 iunie, dar din cauza pandemiei evenimentul a fost amânat. Cu toate acestea, pentru a se conforma restricțiilor impuse, festivalul se va desfășura în aer liber, fiind o ediție de vară. Proiecțiile în aer liber se vor desfășura în spații clar delimitate, scaunele fiind poziționate la distanță unul față de celălalt.

În 2019, a 18-a ediție TIFF a fost un succes. Între 31 mai – 9 iunie 2019 au participat la Cluj peste 130.000 de spectatori. Cu ocazia celei de-a 18-a ediție, cinefilii care nu au putut participa fizic la festivalul din Cluj au fost surprinși cu o platformă de video streaming, TIFF Unlimited, disponibilă oriunde în România.

A 19-a ediție TIFF va trebui să aibă un număr redus de participanți și se va organiza în aer liber. Câteva locații anunțate, unde spectatorii se vor bucura de seri cu filme sunt Piața Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonțida sau în curtea Institutului Francez. Bineînțeles, alte spații vor fi anunțate curând pe pagina oficială TIFF.

Președintele festivalului, Tudor Giurgiu, a explicat faptul că va fi un privilegiu să fie alături de audiența care a așteptat cu nerăbdare TIFF 2020: Avem șansa de a fi alături de un public care, în toate aceste luni de izolare, ne-a transmis că ne așteaptă și ne susține. Suntem pregătiți să aplicăm toate măsurile de protecție impuse de autorități pentru spațiile în aer liber și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem și confirmarea normelor pentru proiecțiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranța spectatorilor.

Planificarea proiecțiilor de interior va fi desfășurată după ce autoritățile vor adopta măsuri care se impun în cazul sălilor de cinema.

Cu toate că majoritatea evenimentelor culturale din România au fost reprogramate pentru anul 2021, TIFF va fi o sursă de recreere pentru iubitorii de cinematografie, iar ediția a 19-a a festivalului va fi, cu siguranță, specială.

Sursă foto: tiff.ro

Redactat de: Irina Voicu