Top 5 discursuri TED ce merită ascultate

0
1069

Din moment ce mulți dintre noi suntem în izolare, ne-am gândit să vă prezentăm 5 discursuri TED ce merită vizionate, nu doar pentru ideile vorbitorilor, ci și pentru capacitatea lor de a te prinde în universul lor.

  • Why we laugh– este primul discurs pe care vi-l recomand pentru că prezintă râsul într-o manieră atractivă și actuală. În mod inedit, șansele să râzi în prezența altei persoane sunt de treizeci de ori mai mari decât singur. Vei afla cum răspunde creierul la râs sau de ce cu timpul începi să răzi mai puțin. La finalul prezentării să știi că vei putea diferenția un râs prefăcut de unul adevărat.
  • Do schools kill creativity – prezintă învățământul dintr-o perspectivă ce te face să te gândești cu groază la anii de școală. Frica de a greși, pierderea valorii diplomelor universitare sau inflația academică reprezintă o parte din aspectele discutate de Sir Ken Robinson. Povestea incredibilă a descoperirii talentului dansatoarei Gillian Lynne amplifică necesitatea de a reinventa sistemul de învățământ.
  • The price of shame – aduce în lumina reflectoarelor jocul murdar practicat de instituțiile media pentru a-și satisface foamea de rating din perspectiva Monicăi Lewinski. Putem afirma că ea a fost printre primele victime ale cyberbullying-ului, discuțiile sale intime devenind publice fără acordul ei întregii lumi. Monica vine cu statistici ce demonstrează dezvoltarea denigrării pe Internet ce poate fi combătută prin empatie și compasiune.
  • Inside the mind of a master procrastinator – merită văzut pentru a înțelege mai bine aspectele activității de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Personajele propuse publicului de Tim Urban, maimuța gratificării instante, factorul de decizie rațional și monstrul panicii, alături de găsirea unui echilibru între ele reprezintă punctele cheie ale unui discurs amuzant, plin de energie. Nu uita că timpul este o resursă limitată ce nu trebuie neglijată!
  • How to learn any language in six months – te poate determina să înveți o limbă straină în timpul liber. Chris Lonsdale, argumentează de la început importanța interesului și al contextului asupra procesului de învățare. El vine cu o serie de sfaturi practice, accentuând înțelegerea mesajului ca prim pas. În plus, aflii cât de important este să ne antrenăm cei 43 mușchi ai feței pentru a emite sunetele specifice limbii respective. Nu uita că o stare bună psihică poate accelera achiziția lingvistică!

Redactat de: Lungu Cristian