Vezi ce surprize ţi-au pregătit organizatorii Festivalului Luminii pentru ediţia din acest an

0
2802

Dacă vrei să te deconectezi de la rutina de zi cu zi, de la stres, griji, muncă, proiecte, atunci mediul perfect în care poţi face asta îl găseşti pe 15 iunie, la Festivalul Luminii din Cluj-Napoca. Acest festival a luat naştere în 2004, în Cluj-Napoca şi este organizat în mai multe locaţii din România din anul 2008.

Prima ediţie a evenimentului a fost intitulată atunci Seara Viselor Împlinite de către membrii Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, aceştia dorind să sublinieze faptul că lucrurile mărunte de cele mai multe ori ne aduc bucurii în suflete. De la 200 şi ceva de gulguţe (din anul 2004), confecţionate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, membrii organizaţiei au reuşit să facă peste 2200 de gulguţe în 2018, iar anul acesta vor să bată acest record realizând 20.000.

În aceste zile, am reuşit să iau legătura cu tânăra coordonatoare de anul acesta, Maria Gliga, în vârstă de 17 ani şi am întrebat-o mai multe detalii cu privire la eveniment.

Maria mi-a spus că este cercetaşă de 7 ani, dar oamenii implicaţi în organizare au o diferită vechime, sunt membri care sunt în această organizaţie de 10 ani, fie de 1 an, şi mai puţin. Pe parcursul anilor echipa de organizare s-a schimbat constant, aşa că vechimea diferă. La întrebarea dacă a mai coordonat acest eveniment, tânăra mi-a răspuns: Am mai coordonat departamentul de Resurse Umane în ultimii doi ani, acesta fiind primul an în care mi-am asumat rolul de organizator principal. Maria a menționat că în fiecare an se regăsesc dificultăţi, problema pe care o întâmpină adesea este căutarea sponsorilor, dar tot timpul reuşesc să o scoată la capăt cu ajutorul unor firme care sunt mereu alături de ei şi deschise colaborării.

Ținând cont de faptul că anul acesta își propun să realizeze 20.000 gulguțe, am fost curioasă câți voluntari au fost recrutați pentru a ajuta la buna organizare a festivalului. Tânara coordonatoare ne-a povestit că în ultimii doi ani, numărul voluntarilor s-a extins la 100 de elevi, studenţi şi locuitori ai Clujului. Fără aceştia, festivalul nu s-ar putea înfăptui, deoarece acesta a devenit foarte popular, fiind într-o constantă dezvoltare din punct de vedere a locaţiei şi activităţilor.

Dacă v-ați întrebat ce vă pregătesc organizatorii, pe lângă jongleriile de foc, atunci Maria ne-a oferit mai multe detalii: locaţia principală este aria de muzică, unde susţinem artiştii locali, iar participanţii se pot bucura de o atmosferă relaxantă. Pe lângă asta, ediţia din acest an diferă de cele de până acum prin existenţa unor locaţii externe plasate prin centrul oraşului, care au la bază ideea de reconectare a oamenilor prin diverse activităţi. De exemplu, pe Strada Matei Corvin o să fie un concert de chitară.

N-am ezitat să întreb dacă anul acesta vor fi gulguțe și pe Cetățuie. Tânăra a menționat: Din păcate, nu va fi nimic plasat pe Cetăţuie. În 2017 s-a ales ca locaţie principală Parcul Cetăţuie, în 2018 a fost Parcul Mare (Parcul Central), iar în acest an vom fi prezenţi pe Malul Someşului. Încercăm an de an să venim cu idei noi, pentru a ne surprinde participanţii, care de fiecare dată au fost alături de noi, oriunde am fi.

Maria este convinsă că experienţa de voluntariat din cadrul festivalului a pus-o în situaţii în care probabil nu s-ar fi aflat. Munca în echipă, abilităţile de leadership şi de comunicare sunt, în mod evident, printre acestea, dar de asemenea a ajuns să fie în contact şi cu toată partea birocratică, de sponsori şi promovare a ceea ce înseamnă un eveniment.

Data: 15 iunie
Timp: 20:00-23:00
Locaţie: Malul Someşului

Daca doreşti să afli mai multe informaţii accesează: http://festivalul-luminii.ro/