7 cazări feerice în inima naturii din România

0
1794

Te invit la un exercițiu de imaginație. E dimineață, iar primul lucru pe care-l auzi este ciripitul păsărelelor. Îți pregătești cafeaua și mergi pe terasa de lemn a cabanei. Te afli în inima naturii și admiri cum ea te îmbrățișează cu copacii verzi, cu mirosul proaspăt al ierbii și parfumul florilor.

Cum ar fi dacă fiecare zi din excursia ta ar începe ca mai sus? Cabane, glamping-uri și căsuțe tradiționale, ascunse în locuri pitoreșți așteaptă să le treci pragul. Vara aceasta este potrivită pentru a hoinări pe meleagurile țării tale și a-i descoperi magia. Astfel, ți-am pregătit o listă cu 7 variante de cazare din România care, cu siguranță, te vor impresiona.

  • Transylvania Loft Treehouse

Transylvania Loft Treehouse este o căsuța în copac, situată în Peșteana, un sat micuț din județul Hunedoara. Susținută de un nuc bătrân și înconjurată de munții Retezat, căsuța este potrivită pentru a-ți petrecere un weekend, departe de aglomerația orașului. Locuința face parte dintr-un complex de cabane numit Transylvania Log Cabins.

  • The Tree Cottage

O altă căsuța în copac din județul Hunedoara este The Tree Cottage. Este construită pe vârful unui deal în Păuleşti, înconjurată doar de munți, copaci și pășuni. Terasa căsuței oferă o priveliște desprinsă din basmele românești.

  • Raven’s Nest

Raven’s Nest este un resort rural, aflat la poalele Apusenilor. În acest loc există 3 case de lemn recondiționate, pictate cu motive tradiționale, care datează din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Pădurea din jurul complexului este decorată cu hamace, beanbag-uri și un cinematograf în aer liber. De pe cele 2 terase construite pe stâncile din apropiere se conturează o vedere panoramică asupra munților.

  • Green Camp

Green Câmp este o zonă de camping de lux, fiind cunoscută mai mult după termenul de glamping. Situată în Vadu Oii, zona Nehoiu, județul Buzău, această locație oferă o experiență aparte de cazare în aer liber. Fiecare cort din cele 16 existente are o terasă proprie, amenajată cu șezlonguri și o măsuță.

  • Sunrise Glamping Retreat

Sunrise Glamping Retreat este un complex alcătuit din 6 corturi de lux și localizat în comuna Brăduleț, județul Argeș. Pe lângă priveliștea pitorească și aerul idilic al locului, te poți bucura aici și de saună, masaj sau chiar jacuzzi într-un ciubăr.

  • Carpathian Log Home

Carpathian Log Home este un ansamblu de două cabane situate la doar 2 km de Castelul Bran, județul Brașov. Un weekend alături de prieteni în acest loc este ideal, întrucât ambele cabane sunt spațioase, destinate unui grup relativ mare de persoane.

  • The Magic Cottage

The Magic Cottage se află în Ocna de Jos, județul Harghita. Este o căsuța tradițională, cu uși colorate și elemente decorative specifice satului transilvănean. Cele două biciclete din curtea căsuței pot fi luate de către oaspeți pentru a explora satul și împrejurimile.

Toate aceste locuri se află aici, în România, iar unele dintre ele poate sunt chiar aproape de locuința ta. Sunt sigură că acum vei găsi o destinație perfectă pentru vacanță din aceasta vară.

Redactat de: Tocuț Claudia Iulia