Zilele Studenților Maghiari KMDSZ – ediția a 25-a

0
2441

[🇷🇴RO]

De 25 de ani cel mai așteptat eveniment al studenților maghiari din Cluj-Napoca este cel organizat în luna mai de către Uniunea Studenților Maghiari din Cluj-Napoca (USMC/KMDSZ). Zilele Studențești Maghiare adună la un loc circa 2000 de studenți în fiecare an. Scopul ediției din acest an este evadarea din secolul 21, având drept motto ~back to basics~ , întoarcerea în anii 90, pe vremea când oamenii se mândreau conducând o Dacie.

Cei 2000 de studenți se adună miercuri in Piața Unirii și pornesc împreună spre Tăietura Turcului emanând un vibe de zile mari. În acest an s-au înscris 58 de echipe a câte 35 de persoane, care vor participa la diferite competiții pe diferite planuri, de exemplu pe plan cultural și sportiv.

 

Pe lângă competiții, organizatorii au pregătit și petreceri nesfârșite. Acest eveniment se desfășoară timp de 5 zile, între 9 și 13 mai. Ca de fiecare dată și în acest an atmosfera va fi întreținută de nume cunoscute precum DJ SHIVER, Halott Pénz, Irie Maffia, Nick Havsen, DJ Poligot și mulți alții.

Vă așteptăm să intrați în atmosfera anilor 90, să retrăiți peripețiile copilăriei și să adunați amintiri prețioase alături de prieteni!

[🇭🇺HU:]

A kolozsvári magyar egyetemistáknak már 25. éve első gondolata májusról a Kolozsvári Magyar Diákszövetség által szervezett Diáknapok, épp ezért gondolták úgy a szervezők, hogy az idei év tematikája a back to basics legyen, vagyis vissza az alapokhoz. Kilépni kicsit a 21. század modern technológiájából és visszatérni a kilencvenes évek gyökereihez, mikor még a Dacia volt az akkori világ Teslája és a pixelek jelentették a legvagányabb filtert, valamint a What is Love volt a legnagyobb sláger. Ezt a hangulatot próbálja visszaadni a Diáknapok a két kreált Daciában utazó figurával, akik ’93 óta utaznak felénk, bemutatva az elmúlt éveket, hogy lassan megérkezzenek 2018-ba, a Diáknapokra.

Május 9-13 között szállja meg közel kétezer egyetemista legfőként Törökvágást, de Kolozsvár minden apró pontján találkozhatunk majd diáknapos felsőkben rohangáló fiatalokkal. Kultúrprogramokkal, sporteseményekkel, felvonulással, bulikkal készül a 137 fős szervezőcsapat, a SzervezTeam, melynek hét koordinátora van, a főszervezője pedig Sipos Dóra-Viola.

A szervezők mellett a csapatok az eseményt megelőzően is rengeteget készülnek. Elsősorban összeszedik azt a 32-35 embert aki majd a csapatukat fogja alkotni, így gyűlt össze idén 58 csapat 19 klánt alkotva. Ezt követően gyűléseket szerveznek, ahol megismerhetik egymást, olyan ötleteket beszélhetnek meg, mint például a pólójuk színe, illetve hogy mi lesz a logójuk, ami természetesen passzol a témához is, ezzel is belekezdve a ráhangolódásra. A gyűlések folyamán kiválasztják azt is, hogy ki milyen típusú feladatra, játékra szeretne jelentkezni, ki miben érzi magát igazán otthon. A szorgos felkészülést megszakítja a kikapcsolódás, ugyanis néhány csapat kibérel egy-egy szórakozóhelyet, ahol buli és jó hangulat várja az érdeklődőket, ezzel is beharangozva, hogy ők igenis ott lesznek idén is Kolozsvár legnagyobb egyetemista eseményén. Természetesen a csapatoknál a legfontosabb az összhang és az együttműködés, ezért maguknak szerveznek csapatépítő hétvégéket Kolozsvár környékén.

A zökkenőmentes diáknapok érdekében a SzervezTeam összerázó hétvégét tartott április 20-22 között Sólyomkőváron, ahol kipróbálhatták a játékokat és felkészültek a rájuk váró nagy eseményre.

A diáknapozók egy-egy aktívan töltött nap után sem fáradnak el, ugyanis ekkor érkezik a hab a tortán. A szervezők idén is neves fellépőkkel készültek, így fellép majd a Halott Pénz, Irie Maffia, DJ SHIVER, DJ Gyóntatófülke és Tőtöttcigi, Nick Havsen, DJ Poligot, PDBR, DJ Mini és DJ NRB, Pici és Johnny illetve Thomas és Andriss fogják biztosítani a törökvágási bulisátorban a 90-es évekbeli hangulatot. Ezekre a bulikra bérletet válthatnak nem diáknapozók is a KMDSZ irodában, ahol egy bérlet A-Kártyával 79 és nélküle 89 lejért vásárolható meg, egy napijegy pedig 25 lejbe kerül.

Fotografii: KMDSZ Diáknapok

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here