Devoratori de artă – turul muzeelor din propria casă

0
1498

Imaginează-ți că sunt genul de tânăr care apreciază arta, însă niciodată nu-și face timp pentru a o explora mai profund. Mi-aș dori să merg la galerii sau la muzee, să descopăr lucruri noi și să resimt efectele benefice ale terapiei prin artă, însă, de fiecare dată, intervine ceva în haosul clujean. Fie un proiect care nu este terminat la timp, fie insuficienți bani sau prieteni nedoritori.

Acum, mi-am făcut timp să descopăr cele mai fascinante galerii și muzee virtuale din România, și nu numai. Ce mi-a atras atenția, îți voi împărtăși în lista de mai jos:

1. Muzeele din România pun la dispoziție tururi virtuale, imagini panoramice și bunuri culturale mobile digitalizate 3D.

Poți păși timid în sala de lectură a Bibliotecii Central Universitare „Lucian Blaga” din Cluj. Ai ocazia să revezi Grădina Botanică sau facultatea. Poți vizita Castelul Bran sau Casa lui Ion Creangă din Humulești. Iar, dacă vrei să te afunzi în artă, poți merge la Muzeul Național de Artă al României din București, Muzeul de Artă din Craiova sau Timișoara.

2. Muzeele Vaticanului

Dacă Dan Brown ți-a trezit apetitul pentru orașul Vatican, pătrunde în arta în care acesta este învăluit. Poți rămâne surprins de elementele care l-au fascinat pe scriitor.

3. Muzeul Van Gogh, Amsterdam

Fie ai dat peste el pe Pinterest, fie l-ai văzut pe colegul tău artsy că a distribuit ceva legat de Van Gogh. Cert este că lucrările pictorului sunt inconfundabile, iar acum ai ocazia să te delectezi cu ele.

4. Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană, Coreea de Sud

Dacă ești pasionat de cultura coreeană, acum ai prilejul să descoperi arta specifică țării. De la arhitectură, design și până la diferite meșteșuguri, poți rămâne surprins de distincțiile și simbolistica din spatele lucrărilor.

5. Muzeul Ermitaj, Sankt Petersburg

Detaliile, eleganța și frumusețea încăperilor te vor lăsa plăcut surprins. Intră în al doilea cel mai mare muzeu de artă din lume și bucură-te de măreția artei.

6. O zi într-un oraș diferit

Dacă ești mai aventurier, am o soluție și pentru tine. Acceptă un challenge de a călători câteva minute într-un alt oraș: Ierusalim, Sydney, Berlin, Tel Aviv etc. Este la alegere ta.

Totul la un click distanță. Din moment ce există o disponibilitate infinită pentru serialele de pe Netflix sau nesfârșite ore pierdute pe TikTok sau Instagram, există și posibilitatea de a pierde 20 de minute prin artă.

Redactat de: Giurcanu Cristina-Elena