Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020

0
2257

Tinerii din România nu reprezintă doar viitorul, ci și prezentul, iar pentru aceasta este nevoie de inițiative care să îi ajute să se simtă valorificați.

Un proiect interesant, menit să susțină comunitatea tânăra din România a fost inițiat în 2016 și este vorba despre “Capitala Tineretului din România”. Din Guvernanța acestui program fac parte: Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).

Acesta presupune ca pe durata unui an unul dintre orașele țării să primească titulatura de “capitală a tineretului” și, implicit, o susținere financiară în ceea ce privește implementarea de programe pentru dezvoltarea tinerilor. Anul acesta premiul a fost mutat de la Baia Mare, fostul câștigător, la Iași, în inima Moldovei.

Locul 1 a fost acordat inițiativei “#Riseup”, un cumul de proiecte ce urmăresc să îi apropie pe tinerii și organizațiile de tineret de autoritățile locale, dar și de mediul de afaceri, astfel încât noi oportunități vor fi deschise pentru aceștia. Ei sunt încurajați pe această cale să își facă vocea auzită, iar ideile vor fi  puse în practică cu ajutorul premiului de 50.000€, oferit de către organizatori.

Pe termen lung, scopul programului este de a dezvolta spațiul urban din România, iar tinerii să găsească cât mai multe oportunități chiar în localitatiile apropiate de ei. Printre primele idei ce vor lua startul odata cu 2 Mai, data lansarii, se numără “Tramvaiul tinerilor”, dezvelirea totemului #rISeUp, evenimente culturale, sesiuni de training, campanii umanitare și multe alte asemenea.

Vă încurajăm să intrați pe pagina de facebook a programului, acolo unde veți putea fi la curent cu fiecare eveniment:
https://www.facebook.com/IasiCapitalaTineretului/

Ce ar fi sa pui acul pe harta destinațiilor tale, de anul acesta, la Iași?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here