Carantina si timpul alocat de studenți hobby-urilor

0
1430

Știm, carantina nu e ceva plăcut. Acum ne dăm seama cât de frumoasă era viața aia de care ne plângeam, acum vedem cât de importante erau lucrurile acelea mici de care poate nu ne bucuram. Dar departe de toată nostalgia și negativismul, hai să vorbim de ceva mai optimist. Timpul care ne rămâne după ce ne terminăm temele de la facultate (că doar suntem studenți, nu ne putem plânge de prea mult timp liber), acela trebuie să-l folosim cum trebuie. Și cum am putea face asta mai bine decât prin fructificarea hobby-urilor?

Am vorbit cu câțiva studenți și am aflat care este hobby-ul fiecăruia, cum se ocupă de el în carantină sau dacă și-au descoperit pasiuni sau activități noi.

  • Andra, studentă la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, este și ea blocată între responsabilitățile de la facultate și hobby-urile pe care încearcă să le pună în aplicare.

Sincer, nu fac prea multe în perioada asta. Deși se spune că avem mult timp liber, eu nu consider așa, raportându-mă acum la modul în care îmi gestionez eu timpul. Am multe de făcut pentru facultate, pare chiar că am mai multe de făcut decât atunci când chiar sunt la facultate. Așadar, în restul timpului( când nu citesc manuale de drept, cursuri, nu fac seminare și cursuri online și nu scriu vreo temă), citesc ce am prin bibliotecă. Am terminat două cărți, sunt la a treia. M-am apucat din nou de scris. Am început să fac sport, bineînțeles, exerciții pe care le pot face în casă. Am început un nou serial, mă uit mai mult la filme, profit de timpul petrecut acasă și stau mai mult cu mama.

  • Bianca, studentă la Universitatea din București, a găsit timpul necesar să se ocupe de hobby-urile vechi, dar să descopere și altele noi.

Păi este simplu, mi-am descoperit plăcerea de a găti, continui cu sportul( caut pe Youtube materiale, iar de curând am descoperit ,,tabata workout”, foarte antrenant), citesc ce îmi place( nu doar ce era pentru facultate), mai nou, sa zicem că meditez, deși nu e vorba de pus lumânări, de făcut yoga, meditez pe tema minimalismului și simplității, probez machiaje care îmi trec prin minte( mă chinui încă cu eye liner-ul), mă gândesc că următoarea vacanță o să fie în natură și cum nu se putea altfel, mă uit la Asia Express.

  • Mihaela, studentă la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, vede perioada aceasta ca o oportunitate de a se îngriji de minte și spirit.

Cred că în perioada de izolare cea mai bună activitate pe care o putem întreprinde e să avem grijă de mintea noastră. Din acest motiv încerc să citesc cât mai mult posibil, cu scopul de a mă desprinde de ,,izolarea fizică” în care mă aflu și să schimb ambientul pe plan spiritual. Pe lângă asta, încerc să aduc în viața mea puțină aromă, gătind delicii simple precum clătite sau taco. De asemenea, Netflix-ul e un prieten de nădejde în această perioadă.

  • Rareș, student la Universitatea Maritimă Constanța, și-a ocupat timpul cu activități fizice și intelectuale.

M-am apucat de citit zdravăn cu ocazia izolării, o pasiune pentru care nu aveam prea mult timp să o practic, dar datorită situațiilor actuale am reluat-o. Am terminat ,,Sapiens.Scurtă istorie a omenirii” și o recomand. Am început să fac și sport. A devenit deja daily activity.

  • Rebeca, studentă la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, deși la specializarea Finanțe și Bănci, are o pasiune pentru artă.

Nu știu ce să zic, carantina înseamnă mult timp de gândire ce dăunează în unele cazuri, așa că încerc să fug de ele izolându-mă în picturile mele. E păcat că aflându-mă în carantină nu am cum să îmi procur materiale, așa că m-am concentrat pe o singură pictură cu tot ce aveam deocamdată.

Aflăm, așadar, cu această ocazie, cum e să fii student în carantină și cum, datorită micilor testimoniale ale câtorva dintre ei, putem să ne ocupăm timpul liber dintre cursuri și teme cu activități ce pot să ne devină hobby sau hobby-uri deja formate pe care să punem mai mult accentul.

Redactat de: Dănilă Georgiana